keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Niin mitenkäs ne liikennesäännöt menivätkään, hmm?

Olen nyt miettinyt tätä juttua jo jonkin aikaa. Muutamia vuosia. Ja viimeksi tänään.
Mikä siinä on, kun autoilijat eivät väistä suojatiellä olevaa kävelijää? Ei edes silloin, kun hän on lastenvaunujen kanssa..?

Kyllä, minä kuulun tähän ihmisryhmään, joka tasan tarkkaan käyttää oikeutensa mennä suojatiellä ensin. Kyllä, minä myös katson, että auto tulee fiksua nopeutta, sillä on aikaa jarruttaa ja näkyvyys on hyvä. Ja talvella vielä tuplat kaikkeen. En minä mikään tyhmä ole. Mutta mikä siinä silti on, että ihan liian usein autot suhahtavat pelottavan läheltä ohi!

Olen harkinnut muutamaa erilaista vaihtoehtoa. Olen esimerkiksi ajatellut laittaa sellaisen 20cm pitkän ja terävän metallilangan sojottamaan vaunun päädystä. Onhan se nyt kuitenkin toivottavaa, että lapseni pään ja neljääkymppiä ajavan auton välillä olisi edes sen verran? No, näin ei kuitenkaan aina ole ja - SKRRRIIIKKSSS. Auto saisi pysyvän muiston meidän ohittamisestamme.
Kyseinen systeemi olisi kuitenkin hiukan epäkäytännöllinen, koska esimerkiksi en enää mahtuisi hissiin ja kaupassa saattaisin vahingossa puhkaista jonkun mummon.

Seuraava suunnitelma. Mietin tänään, että alan kantamaan kiviä mukanani ja heitän niitä perään aina, kun auto ei tajua väistää. Minusta kuitenkin tuntuu, että kovin moni ei hyväksyisi tätä tapaa.
Kehittelin ideaani eteenpäin ja ajattelin, että ainakin kesällä voisi heitellä vesi-ilmapalloja. Siitä ei tulisi mitään seurausta, jota tarvitsisi sen kummemmin katua, mutta autoilija todennäköisesti huomaisi minut.
Kaikista parasta kuitenkin olisi, jos saisin jotain värikuulan tapaisia. Jotain, mistä läiskähtäisi kaunis maalikuvio auton kylkeen, joka parhaimmillaan lähtisi pois ainoastaan uudella maalikerroksella. Se se vasta olisikin hauskaa!

Ehkä varteenotettavinta kuitenkin olisi, että hankkisin jostain sellaisen stop-kyltin ja menisin itse edellä suojatielle kyseinen kyltti pystyssä. Taitaa olla ideoistani ainut, mistä minua ei voida haastaa oikeuteen tai vaatia vahingonkorvauksia. [lisäksi sen kyltin yläreuna voisi olla superterävä, joten jos auto siitä huolimatta suhahtaa ohi, voisin kätevästi vain kallistaa kylttiä sen verran, että päästään takaisin tuohon ahh niin nautinnolliseen naarmutusideaan... Kjähkjäh.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti