tiistai 30. marraskuuta 2010

Get clean.

Minulla on tapana aina kääntää lehdistä niiden sivujen ylänurkka, missä on jotain ehdottoman kiinnostavaa. Oli se sitten kaunis paita, hyvä ruokaohje, kivat jumppaohjeet, upea kuva, mielenkiintoisen levyn arvostelu. Kun sitten selailen lehteä myöhemmin uudelleen, löydän itseäni kiinnostavat asiat nopeasti.
Koska lehdet aina kerääntyvät minun nurkkiini, käyn niitä aika ajoin läpi heittääkseni pois. Silloin käyn läpi juuri nämä korvamerkityt sivut: kirjoitan ylös muistivihkooni kaikki levyt, leffat ja kirjat, jotka on pakko kuulla, nähdä ja lukea. Revin irti sivut, joista en malta luopua ja loput lehdistä laitan eteenpäin.

Nyt käyn läpi alkuvuoden Evitaa. Vastaan tuli puolen sivun juttu Clean-kuurista, jolla puhdistetaan keho kolmessa viikossa. Alejandro [en varmaan ole ainoa, jolla alkoi samantien soida Lady Gagaa päässä] Jungerin laatiman kuurin ideana on, että aamupala ja päivällinen ovat nestemäisiä, kun taas lounaalla saa syödä mitä vain sallittujen ruokien listalta. Kuurilla ei siis tarvitse kaloreita miettiä. Puhdistautumisen idea on poistaa ruokavaliosta kaikki teollisesti valmistetut tuotteet, sekä ruoka-aineet jotka aiheuttavat yliherkkyyksiä, insuliinitasapainon heittelemistä tai ovat elimistölle vaikeita sulattaa.

Mitkä sitten ovat sallittuja ruokia? En tosiaankaan tiedä, koska kiellettyjen ruokien lista on aikamoinen: Ei punaista lihaa, makkaraa, raakaa kalaa tai kananmunia. Ei appelsiineja, banaaneja, greippejä, mansikoita tai viinirypäleitä. Ei tavallisia viljoja, maito- tai soijatuotteita, tomaatteja, perunoita tai munakoisoja. Ei alkoholia, kahvia tai limsaa. Ei sokeria tai hunajaa, eikä suklaata tai ketsuppia. Ei maa-, pistaasi- tai makadamiapähkinöitä. Ei voita, margariinia, majoneesia tai salaatinkastikkeita.

Kysyn vaan, mitä ruokaa sitten voi syödä. Ilmankos tälläkin kuurilla ollut Gwyneth Paltrow on niin laiha.

Onneksi itse en jaksa pahemmin kuureista välittää. Tai kalorienlaskennasta. Vaikka joku sanoisikin, että ilmankos oletkin noin lihava. Who cares.
Olen aina ollut järkyttynyt myös siitä, että esimerkiksi painonvartijoiden listauksessa banaanin syömisestä saa pisteitä. Minusta se on vaan väärin! Hedelmä kuin hedelmä, minusta on hyvä jos syöt sen.


Olen taas hukannut 300g, ja olen itsestäni ylpeä. Alamäki jatkuu, siis se hyvä alamäki.


--

Iltapalaksi kamomillateetä hunajalla. Nomnom. <3 Uusi rakkaus on syntynyt.