torstai 9. joulukuuta 2010

Oikein mukava päivä.

Tänään tuntuu ihan hyvältä.

Heräsin aamulla aika aikaisin, sain käydä rauhassa suihkussa, syödä aamupalan ylhäisessä yksinäisyydessäni, meikata ilman että joku sörkkii poskipunaa pitkin vessanpöntön kantta. Mahtavaa.

Sitten lapsi hoitoon ja äkkiä kaupungille asioille ennen koulun alkamista. Kävin ostamassa joulumerkkejä ja laitoin kortit postiin. Samaten kävin vihdoin Timanttisilla.
Olin ostanut siskolleni synttärilahjaksi hopeisen rannekorun, mikä menikin rikki viikon käytön jälkeen. Hän otti takin päältään ja pam - koru olikin lattialla.
Kävin tänään siis Timanttisilla kysymässä asiasta. Aluksi myyjä meinasi ottaa korun korjaukseen, mutta sitten päätyikin vain antamaan uuden tilalle. Eikä minulla ollut edes kuittia tallella! Tätä sanoisin hyväksi palveluksi. Sisko sai korunsa takaisin, ja oli tyytyväinen.

Päätin kävellä kauppatorilta koululle. Päästyäni nälkäisenä perille, huomasin että koulumme ruokala tarjosi ainoastaan jouluaterian tänään, hinta 4,85 e. Eihän minulla ole varaa sellaiseen! Ihan kiva, että he halusivat tarjota jouluaterian, mutta ei sitten käynyt mielessä tarjota myös jotain toista vaihtoehtoa?
Meninpä sitten laittamaan takin päälle ja lähdin viereiseen opiskelijaravintolaan. Siellä oli onneksi ihan normaali menu, tosin jouduin odottamaan vartin verran ystävääni. Toinen ystäväni tuli reilusti myöhässä, ja oli vasta aloittanut syömisen kun K tuli paikalle. Hänellä on tapana vain ottaa ruoka mukaan ja syödä tunnilla, mutta nyt hänkin jäi syömään kanssamme. Menimme puoli tuntia myöhässä tunnille, mutta emme missanneet mitään; tämä selittänee tarpeeksi...

Ranskan tentti. Voi veljet, että mä jännitin sitä! Mutta ei se onneksi ollutkaan ollenkaan niin paha. Ihan siedettävä verrattuna siihen, kuinka huonosti nämä asiat osaan.
Säälitti vain vieressäni istunut poika. Siinä vaiheessa kun minä olin kirjoittanut sivullisen tavaraa, hän vasta pyöritteli papereitaan. Oivoi!

Olen kyllä niin huojentunut, että yksi tentti on nyt takana. Vielä kun tekisi jäljellä olevat tehtävät ja selviäisi toisesta, asiakaslähtöisen tietopalvelun tentistä, voisi rentoutua ja alkaa odotella joulua.

Mistä tulikin mieleeni; viikonloppuna vihdoin ostamaan joululahjoja. Mahtavaa!

--

Lapseni on oppinut päiväkodissa lauluja. Hän näprää sormiaan ja laulaa "hämähäkki, hämähäkki!" Hän osaa myös muurahaiskohdan, ja viulua soittavan heinäsirkan. :) Suloisuus! <3