perjantai 11. joulukuuta 2009

Ostettu joulu?

Kävin tänään viemässä joulukortit postiin, ja tänään myös saimme ensimmäisen joulukorttimme. Onpa ihanaa, joulu tulee! Harmi että lähdetään jo keskiviikkona takaisin mun vanhempien luo, joten koti ei oikein pääse joulufiilikseen. Mutta toisaalta, vanhempien luona on ihan oikea joulu, koristeet ja kynttilät ja kaikki.

Viedessäni kortit kävin samalla myös kaupassa. Hämmennys oli todella suuri, kun näin myynnissä jouluaterioita. Siis yhden hengen aterialaatikoita. Siellä oli kaikkea punaisesta lautasliinasta lanttulaatikkoon, muutamasta kinkkusiivusta jälkiruoan Fazer-karkkeihin. Mukana oli myös pikkuinen kulho rosollia. Mieletöntä.
Ostavatko jotkut tosiaan tällaisia annoksia? Mietin vain sen taustoja. Viettääkö joku raukka tosiaan joulunsa yksin, niin yksin ettei edes tee itselleen porkkanalaatikkoa, puhumattakaan pienen kinkun paistamisesta, vaan käy ostamassa valmiin paketin kaupasta?
Sinänsä joulun viettämisessä yksin ei ole mitään pahaa, jos siitä vain kykenee itse nauttimaan. Mutta jos ajattelen omalle kohdalleni... Jotta todella nauttisin yksinäisestä joulusta, tekisin kaiken. Koristelisin, tekisin kynttilöistä tunnelmavalaistuksen, tekisin pipareita, paistaisin pienen perunalaatikon ja pienen kinkun ja nauttisin hyvällä omatunnolla. Se olisi joulu. Ties vaikka olisin jopa ostanut itselleni pienen joululahjan, antanut myyjän paketoida sen, ja avaisin sen nautittuani jälkiruoan. Joisin glögiä kynttilänvalossa, ehkä katsoisin jonkun jouluisen kivan leffan. Menisin sänkyyn syömään karkkia ja lukemaan sarjakuvia myöhään yöhön.
Siinä ei olisi mitään pahaa. Mutta en koskaan voisi ostaa tehdasvalmisteista jouluateriaa kaupan kylmähyllystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti